Nefiind nevoie de un teren de decolare amenajat poți să îți alegi pista de decolare oriunde îți convine iar în caz de pană de motor aterizezi pe primul loc degajat fiind cel mai sigur mijloc de zbor motorizat.
Marea majoritate a piloților decolează cu motorul pe spate prin alergare dar există varianta în care decolarea se face de pe roți sau schiuri. Varianta din urmă este ideală pentru zborurile în tandem Chiar și persoane cu handicap locomotor au posibilitatea să experimenteze plăcerea zborului ultraușor în condiții de perfectă siguranță. Clubul nostru oferă zboruri în tandem cu motoparapanta!
Pentru persoanele care doresc să devină piloți de paramotor este recomandat ca într-o primă fază să parcurgă un curs de parapantă la liber fără motor pentru ca ulterior să facă cursul de paramotor.
În cadrul clubului oferim ture organizate pentru piloții de paramotor precum și numeroase evenimente, festivaluri și concursuri de paramotor. Printre membrii clubului avem piloți cu experiență care și-au confirmat valoarea la numeroase competiții internaționale.
Fiind un sport motorizat oferim service complet pentru paramotoare prin personal tehnic calificat.
Zborurile în tandem cu paramotorul este accesibil pentru oricine dorește să zboare. Atăt pilotul cat și pasagerul sunt așezați într-un triciclu. Decolarea se face de pe roți fiind foarte comod pentru pasager. Zborul motorizat oferă o autonomie foarte mare iar paramotorul având viteză mică permite ca pilotul să survoleze terenul la cîțiva metrii de sol. Bineînțeles în funcție de preferințele pasagerului este posibil și urcarea la înălțimi mai mari iar pentru cei amatori de senzații tari odată cu efectuarea de manevre acrobatice crește viteza odată cu adrenalina!
Cu toate că motoparapanta seamănă foarte mult cu parapanta pentru a zbura cu acest aparat trebuie niște cunoștințe specifice. Începerea cursului pentru motoparapantă se recomandă după terminarea cursului de inițiere parapantă. Odată ce pilotul este obișnuit cu înălțimea precum și cu decolarea, aterizarea cu parapanta se poate începe pregătirea specifică zborului cu paramotorul.
Primii pași îl reprezintă exerciții pe sol cu motorul oprit pentru ca pilotul să se obișnuiască cu echipamentul după care urmează multe exerciții cu motorul pentru a controla aceleratorul care se află la mînă. Cu toate că pregătirea necesită mult efort recompensa este pe măsură. Odată ajuns în aer timpul de zbor este limitat doar de cantitatea de combustibil.