Cursuri avansat

Curs avansat

Durată: 20 de zile pe parcursul unui an

Acest curs pregăteşte elevii care au parcurs modulul iniţiere şi este continuarea firească a acestuia. Elevii au achiziţionat echipament personal iar obţinerea licenţei de pilot este ultima încercare după care veţi deveni piloţi autonomi, capabili să luaţi decizii corecte neasistaţi de un instructor.

Pentru a obţine licenţa de pilot de parapantă trebuie să treceţi un examen teoretic şi practic sub supravegherea a doi examinatori autorizaţi delegaţi de AZLR (Asociaţia de Zbor Liber din România), iar pentru a intra în examen trebuie să îndepliniţi un minim de ore de zbor şi pregătire teoretică, prevăzute de legislaţia în vigoare, iar acest minim va fi epuizat în cadrul cursului nostru.

Condiții pentru obținerea licenței:

  • minim 15 ore de zbor efectiv, totalizând apox. 60-80 de decolări de la începerea cursului
  • 50 de ore de pregătire teoretică în disciplinele anterior menţionate:  legislaţie aeronautică, cunoaşterea parapantei, performanţe de zbor şi planificarea zborului, meteorologie, proceduri operaţionale, navigaţie, performanţe umane, principii de zbor. Acestea vor constitui disciplinele de examen pentru obţinerea licenţei.

Orele de zbor din cadrul cursului cuprind zboruri de durată în dinamica pantei şi zbor de câştigare de altitudine în curenţi termici, zbor în turbulenţe mici, zbor pe vânt relativ tare (până la 25 km/h) . Se vor efectua zboruri în locaţii şi condiţii diferite şi se va exersa aterizarea în perimetrul unui punct dat, manevre de coborâre rapidă (urechi, spirală, B-stall) precum şi controlul avansat al aripii în cazul unei evoluţii (asimetrici, frontale, full-stall, negativă).

La finalizarea cursului veţi fi capabil să susţineţi examenul pentru obţinerea licenţei de pilot, eliberată de Asociaţia de Zbor Liber din România, licenţă recunoscută pe plan internaţional.

Programa cursului este conform standardelor internaţionale Parasafepro4.

Preţul – 600 euro.

Durata cursului: 
20 zile
Pretul cursului: 
600 €
Categorie: 

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare